ONZK - KYCN - Nieuwpoort - Oostende - Nieuwpoort

Practical
Information

Locatie

KYCN

Datum

13 augustus 2022

Nieuwpoort – Oostende – Nieuwpoort 

Op zaterdag 13 augustus gaat de tweede editie van Nieuwpoort-Oostende-Nieuwpoort, Challenge Vandevelde, door. Dit wordt georganiseerd door de KYCN & RNSYC.

Nieuwpoort – Oostende – Nieuwpoort is een uitdagende inshore regatta, die er gekomen is op vraag van de zeilers. Het idee om een Belgisch cachet te geven aan de regatta's werd onmiddellijk ter harte genomen door de Koninklijke Yacht Club Nieuwpoort en de Royal North Sea Yacht Club Oostende.

De wedstrijd is open voor IRC en CR gemeten boten -inclusief een double handed klassement indien voldoende deelnemers- plus de J/80 klasse.

Er wordt de dag van de race gekozen voor een van de drie uitgestippelde banen langs de vaste merktekens op zee, afhankelijk van wind, golfslag en de klasse. De eerste start is bij de KYCN boei, de start voor de terugrace is bij de binnenstroombankboei. De finishzones liggen bij deze zelfde boeien. Uiteraard komt deze nieuwe race in aanmerking voor het algemeen klassement van het ONZK. 

Hou deze pagina in de gaten om het precieze verloop van deze dag te vernemen alsook voor de inschrijving. De nieuwe ‘All events Notice ans Sailing Instructions’ komen zo snel mogelijk online bij manage2sail. 

De resultaten van vorige editie in 2021 vindt je hier.

Bijkomende informatie:

KYCN, Krommehoek 2, 8620 Nieuwpoort

Tel: 058 23 44 13

E-mail: info@kycn.be

Deel deze link

Eerstvolgende
Activiteiten